Off Grid Sistem Nedir? Nerede Kullanılır?

Günümüzde teknoloji her geçen gün gelişmektedir. Gelişen teknoloji de hayatımızda bir çok kolaylı getirmektedir. Gelişen teknoloji özelliklerinden bir örnek te, Güneş Enerjisi, yenilenebilir enerji  sistemleridir.

Eski yıllarda büyük fabrikalarda tesislerde kullanılan Güneş Enerjisi, günümüz teknolojisi ile beraber müstakil binalar, Karavanlarda, Bağ Evlerinde ve Hobi Bahçelerinde de kullanılmaktadır. Elektirik üretim sistemi kurmka , Yenilenebilir Enerji Sistemlerinden , Rüzgar Türbinleri, Güneş Panelli sistemlerden faydalanmak bir çok kolaylığı da beraberinde getirecektir. Özellikle şebeke elektiriğinden uzakta bulunan, Bağ Evleri, Hobi Bahçeleri, Karavanlar ve Güneş Enerjisi ile Tarımsal Sulama sistemlerinde şebekeden bağımsız sistemler yani Of Grid Sistemler yaşamımızda bir çok kolaylık sağlamaktadır.

Güneş Enerjisi Sistemlerinden  birisi olan Off Grid sistem nedir? Of Grid Sistemler şebekeden bağımsız sistemlerdir. Şebeke elektiriğinin olmadığı her alanlda  Akü Depolamalı Sistemler olarak kullanıcıya kolaylık sağlamaktadır. 

Şebekeden bağımsız sistemleri Of Grid Sistemleri çalıştırabilmek için ihtiyacınız olan ürünler şunlardır:

Güneş Panelleri, UV Solar kablo, Bağlantı Konnektörleri, Jel ya da Lityum LifePo4 akü, Şarj Kontrol Cihazı, Solar İnvertör.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Menü